Kuća Magnifica

Kuća Magnifica (spratnosti Podrum+Prizemlje)

Savremena arhitektura može biti idealna za placeve sa nepravilnim oblikom, jer se takvi objekti mogu prilagoditi i iskoristiti prostor na najbolji mogući način. Ova kuća koja je pogodna za veću porodicu ima dobar raspored prostorija i nudi udobnost i praktičnost.

Dnevni prostor kuće uključuje ulaznu partiju sa prostorom za garderobu i cipelarnikom, što je veoma praktično za smeštanje spoljnih obuće i odlaganje jakni i kaputa. Tu je i WC koji je lako dostupan iz ulaznog dela objekta, što je takođe praktično za goste ili članove porodice.

Prelepa komforna dnevna soba pruža pogled na prostranu terasu i dvorište, čime se stvara veza između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Ova veza omogućava prirodno osvetljenje i svež vazduh koji doprinose prijatnom životnom prostoru. Dnevna soba je povezana sa trpezarijskim prostorom, što olakšava komunikaciju i druženje u kući.

Kuhinja je odvojena od dnevnog prostora i ima svoju ostavu za odlaganje namirnica i kuhinjskih aparata. Takođe, tu je i manji sto za ručavanje u kuhinji, što je praktično za brze obroke ili jutarnje doručke.

Noćni prostor kuće sastoji se od četiri prostrane spavaće sobe, koje pružaju dovoljno prostora za udoban smeštaj članova porodice. Sobe su fleksibilne u organizaciji nameštaja, tako da se mogu prilagoditi potrebama korisnika. Postoji i veliko zajedničko kupatilo sa plakarom za garderobu, što je praktično za odlaganje peškira, toaletnih potrepština i garderobe.

Jednostavan dizajn ove kuće ima nekoliko prednosti. Prvo, kompaktne dimenzije i relativno mala površina spoljnih zidova smanjuju gubitak energije i troškove zagrevanja. Ovo može rezultirati nižim računima za energiju i smanjenim uticajem na okolinu. 

Drugo, jednostavan dizajn olakšava izgradnju i može smanjiti ukupne troškove izgradnje objekta.

Ukratko, ova savremena kuća sa svojim rasporedom prostorija i praktičnim dizajnom može biti idealna za veću porodicu. Pruža udobnost, funkcionalnost i energetsku efikasnost, dok istovremeno održava nisku cenu izgradnje.

Bruto površina = 263m2

osnova prizemlja